Jdi na obsah Jdi na menu

Shrnutí Letního tábora 2018

8. 8. 2018

Letní dětský tábor - dobrodružství s Indiana Jonesem

 

Pro děti ve věku od 6 do 15 let jsme opět připravili stále oblíbenější Letní dětský tábor, pořádaný spolkem vStaň se mnou, v čele s Blankou Novotnou, Kateřinou Doškovou a  Martinem Jíškou.

Letos jsme se vydali do krásného městečka Mšeno, nedaleko Mělníka, kde na nás čekala chatková osada, schovaná v hlubokém údolíčku. Ideální místo pro náš tábor. Cestou do tábora samozřejmě všechny děti zaujaly nedaleké městské lázně, které byly vsazeny na kraji města doprostřed přírody a součástí by velký venkovní plavecký bazén. Ten jsme v horkých dnech hojně využívali.

Hned první den děti přivítala hlavní tematická postava tábora – Indiana Jones, který na ně čekal po cestě u skal a spustil se k nim na laně. Na této zastávce se děti rozdělili do pěti družstev a pak vyrazily do tábora.

Během prvních dní se děti seznámily mezi sebou, vymyslely si originální názvy družstev a bojové pokřiky, které měly za úkol zastrašit protivníky, což se jim velice povedlo.

V polovině tábora jsme vyrazili na celodenní výlet do okolí nedalekého Máchova jezera. Nejprve jsme jako správní dobrodruzi a hledači pokladů zdolali hrad Bezděz. Tento kilometrový výšlap do kopce dal dětem zabrat, ale všichni ho zvládli bez jediného zaváhání, klobouk dolů. Na vrcholu hradu nám pěkně foukalo, ale děti si to i přes to nesmírně užily. Poté co jsme seběhli dolů, nás už čekal autobus s řidičem Josefem Bílým a jeho přítelkyní Alenkou, kteří nás vždy bezpečně převezli, kam bylo potřeba a sami se tábora aktivně účastnili. Odměnou za výšlap byla pro děti písčitá pláž na břehu Máchova jezera a veliká skluzavka do vody jen pro náš tábor.

Ve čtvrtek samozřejmě nesměla chybět stezka odvahy, které se všechny děti nemohly dočkat. Stezka byla tentokrát náročnější, co se terénu týče, ale my jsme zase byli hodnější se strašením. Celé noční dobrodružství se vydařilo a všichni si stezku pochvalovali.

Děti se během tábora naučili spoustu dovedností a získali spoustu zážitků, aby se mohly stát pravými hledači pokladů, stejně jako Indiana Jones. Například orientaci ve světových stranách, rozpoznání souhvězdí, spolupráce v týmu, rozdělání ohně, hledání vodítek, každodenní luštění šifry, noční hlídání pokladu, spaní pod širým nebem, zdolání provazových překážek.

Během týdne se také všechny děti vystřídaly na místní vnitřní horolezecké stěně. Až se zatajeným dechem jsme sledovali výkony většiny dětí, které bez sebemenších obtíží zdolávaly stěnu až na její vrchol, samozřejmě s řádným jištěním. Bylo to neskutečné, lezly až do vyčerpání sil, moc je to bavilo a ještě jsme dostali od místních instruktorů pochvalu, za vzorné chování všech dětí.

Každé ráno tábor navštívil osobně Indiana Jones a se svým profesionálním týmem dětem předvedl scénku, ve které zemi se dnes budeme pohybovat a jaký poklad musí děti objevit. Večer naopak předváděly děti scénky pro vedoucí na téma šifry, kterou ten den rozluštily. Děti to večerní hraní natolik bavilo, že z minutových pondělních scének, byly již v pátek šestiminutové.

Celý tábor od 14.7 do 21.7 se obešel bez úrazu a také i bez deště, což bylo báječné.

 

Tímto ještě jednou děkujeme všem dětem za účast a skvělou společnost. Už teď plánujeme další dobrodružství opět na jiném krásném místě, nezapomeňte si příští rok na včasnou rezervaci. Více fotografií a videa naleznete na fb stránkách vStaň se mnou, z.s. nebo na našich internetových stránkách www.vstansemnou.estranky.cz.

 

Děkujeme za podporu a přízeň, naše práce nás baví. Váš tým vStaň semnou.

Martin Jíška

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář